AFSCHEIDSFOTOGRAFIE

Afscheid nemen. Van dierbaren om ons heen, van huizen, kunst collecties of van spullen. Hoe waardevol zou het zijn om een persoonlijk herinneringsboek te hebben. Om afscheidsmomenten opnieuw te kunnen beleven of terug te kunnen gaan naar iets dat niet meer is. OTTI legt met veel liefde, aandacht en compassie uw herinneringen vast voordat ze verloren gaan. Ze vereeuwigd uw "thuis" of interieur in een prachtig boek voordat u verhuist. Of verzamelt uw kunstcollectie in uniek tafelboek voordat deze uiteen valt. Ook uitvaartfotografie kan heel waardevol zijn voor de voortlevenden.


HERINNERINGSFOTOGRAFIE


THUIS

 

Mijn moeder heeft bijna 20 jaar met veel plezier in haar fijne appartement gewoond. Na haar overlijden wilde ik graag nog de mogelijkheid hebben om in herinnering naar huis te kunnen gaan. Naar haar gezellige woonkamer, haar bijzondere kunstvoorwerpen, de knusse hoekjes en haar rommelige werkplek. Het boek "THUIS" is voor mij een hele waardevolle herinnering. En niet alleen voor mij. Ook mijn zus en de kleinkinderen zijn hier heel erg blij mee. Ieder heeft zijn eigen boek om voor nu en later de mogelijkheid te hebben even "terug te gaan" naar ons huis, ons THUIS.


UITVAARTFOTOGRAFIE


Uitvaartfotografie is heel intiem en intens. Ik vroeg me af of ik op zo'n gelegenheid wel gewenst was als fotograaf, het is immers meestal een verdrietige bijeenkomst. Maar los van het verdriet is er zoveel meer wat er op zo'n moment allemaal te zien is. Liefde, troost en verbinding. Het is heel fijn om als uitvaartfotograaf deze momenten vast te kunnen leggen voor de voortlevenden. Als herinnering en om te zien wat ze allemaal ontgaan is op deze dag. Maar bovendien om later, als het stil wordt, weer kracht uit te halen. OTTI gaat waardig om met dit moment en kan op verzoek een prachtig fotoboek maken.


HERINNERINGSFOTOGRAFIE

Door te fotograferen leg je bij voorbaat herinneringen vast. Maar daar is veel meer mee mogelijk dan je in eerste instantie zou denken. Dingen die we zo normaal vinden doordat ze ons dagelijks omringen vergeten we vaak op een bijzondere wijze vast te leggen. En we staan er pas bij stil dat het waardevolle herinneringen zijn als het te laat is ...

 

Te denken valt aan "je huis" of je "ouderlijk huis". Natuurlijk maakt de makelaar goede foto's voor de eventuele verkoop maar op het moment dat er opgeruimd wordt om deze foto's te maken is de ZIEL eigenlijk al uit de ruimte verdwenen en de tastbare herinnering weg. Alles dat het huis je huis of jullie THUIS maakte is niet meer te zien. Daarom kan het heel waardevol zijn om vóór deze tijd op een andere manier het huis vast te laten leggen. Dit doe ik met veel liefde en passie en kan er ook een prachtig professioneel boek als aandenken van maken! Dit kan ook heel fijn zijn als steun bij het verhuizen naar een verzorgingshuis of aanleunwoning.

 

Ook het vastleggen van een (kunst) collectie kan heel waardevol zijn. Als het moment aanbreekt waarop een collectie uiteen valt, bv bij het verhuizen naar een kleinere woning, een verzorgingshuis of verdeling na overlijden, hoe mooi is het dan om deze collectie in zijn geheel te fotograferen en er een mooi boek van te laten maken. Dan blijft de complete collectie toch bij elkaar en kan hij bij iedereen waar hij waardevol voor is terecht komen.

 


KUNST COLLECTIE / VERZAMELING

 

Het hele huis van BART hing vol met zijn kleurrijke schilderijen. Honderden stuks, geen stukje muur was onbedekt. Daar genoten hij en zijn vrouw intens van. Na zijn overlijden verhuist zij naar een verzorgingshuis. Hier was helaas geen plaats voor alle kunstwerken. Wat een verdriet!

 

OTTI mocht de hele collectie fotograferen en heeft er een echt kunstboek van gemaakt. Alle werken verzameld, prachtig per pagina weergegeven. En zo konden alle schilderijen toch mee verhuizen. En lag er iedere dag een andere pagina open van het grote koffietafelboek "BART".

 

En ieder familielid kon een eigen exemplaar bijbestellen ...


Vragen over de mogelijkheden van UITVAARTFOTOGRAFIE / AFSCHEIDSFOTOGRAFIE / HERINNERINGSFOTOGRAFIE?

Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag!